KÓTA bemutatása

Kulturális és művelődési feladatokat ellátó szakmai szövetség. Országos hatáskörű, a legnagyobb kórus- és népzenei adatbázissal rendelkező, szakmai minősítéseket kiadó szervezet, közhasznú társaság. A kulturális minisztérium szakmai tanácsadó szervezete.

Célja: A magyar énekkari és népzenei kultúra ápolása, hagyományaink megmentése és továbbadása, a zenei műveltség emelése, kulturált szabadidő tevékenység segítése.

A magyar öntevékeny zenei élet szakmai segítése, érdekvédelem, programok koordinálása, információ adás, szakmai továbbképzés, művészeti oktatás, pedagógus továbbképzés, hangversenyek, hazai és nemzetközi fesztiválok, versenyek szervezése. Ifjúsági énekkarok, felnőtt kórusok, népzenei együttesek minősítésének megszervezése, lebonyolítása.

Hazai és külföldi cserekapcsolatok szervezése.

Külföldi kapcsolatok ápolása a zene területén.

Kiadványok megjelentetése, terjesztése: CD, kazetta, könyv, videó

További szolgáltatások

Története: A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége, a legnagyobb múltra visszatekintő, területet átfogó és reprezentáló szakmai egyesület. A Bartók Béla Szövetség (1948-1950) és a Kórusok Országos Tanácsának(1970-1990) jogutódjaként alakult 1990-ben.

Alapszabály

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön legfrissebb eseményeinkről, híreinkről.

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken.

  • Telefon: +36/1/225-3713

Kövessen minket!

Kövessen minket a közösségi hálózaton.
Ön itt van: Főoldal Bemutatkozás KÓTA bemutatása